duminică, 24 ianuarie 2016

Bufniţel Norocel

 
    Au năvălit peste noi secundele, minutele, orele, zilele, anii. Copleşiţi de viteza uimitoare a timpului, am rămas în urmă cu nebuniile noastre. Următoarea propunere este Bufniţel Norocel.
    Cu siguranţă veţi găsi prin casă firicele de care nu mai aveţi nevoie. Le puteţi transforma într-o jucărioară simpatică sau un decor vesel.
    Aveţi nevoie de firicele colorate- 4 culori, 2 mărgeluţe sau ochişori lipicioşi, foarfecă, poliester pentru umplutură şi bineînţeles croşeta.
 
 
    Corpul (culoare folosită- verde):
  • Rând 1- pe un inel format din fir croşetăm un lănţişor din trei ochiuri, ca prim picioruş mare dublu, urmat de unsprezece picioruşe mari duble. Vom obţine un rând format din 12 picioruşe mari duble. Închidem rândul prinzând ultimul picioruş, cu picioruş orb, de primul;
 
 
 
  • Rând 2- începem croşetând în primul ochi al rândului anterior un lănţişor din trei ochiuri şi un picioruş mare dublu. În următoarele unsprezece ochiuri vom croşeta câte două picioruşe mari duble. Vom obţine un rând format din 24 picioruşe mari duble. Închidem rândul prinzând ultimul picioruş, cu picioruş orb, de primul;
 
 
  • Rând 3- începem croşetând în primul ochi al rândului anterior un lănţişor din trei ochiuri şi un picioruş mare dublu. În următorul ochi vom croşeta un picioruş mare dublu. În cel de-al treilea două picioruşe mari duble. Şi tot aşa… un picioruş mare dublu… două picioruşe mari duble… Vom obţine un rând format din 36 picioruşe mari duble. Închidem rândul prinzând ultimul picioruş, cu picioruş orb, de primul;
 
 
 
    Urechiuşele:
  • Nu tăiem firul. Începem cu urechiuşa dreaptă. Croşetăm, în primul ochi al rândului anterior, un lănţişor din cinci ochiuri. La întoarcere, în ochiul al patrulea- un picioruş mic, iar în următoarele trei ochiuri câte un picioruş mare dublu. Legăm de corp printr-un picioruş orb prins în ochiul al treilea al rândului anterior. Gata urechiuşa dreaptă. Trecem la cea stângă. Croşetăm două picioruşe mici în ochiurile 4-5 ale rândului anterior, pentru a face trecerea de la o urechiuşă la alta. În ochiul al 6-lea croşetăm un lănţişor din cinci ochiuri. La întoarcere vom urma aceeaşi paşi ca şi la urechiuşa dreaptă. După ce am prins şi urechiuşa stângă vom tăia firul.
 
 
 
    “Penele” din vârful urechilor (culoare folosită-  roz):
  • Pentru fiecare urechiuşă vom avea nevoie de două fire de câte 15 cm fiecare. Îndoim firele şi introducem croşeta în ochiul cel mai de sus al urechii. Prindem bucla formată din firele îndoite, o tragem prin ochi şi prin ea tragem firele de pe partea cealaltă pentru a le fixa de urechiuşă.
 
 
 
 
    Aripioarele (culoare folosită-  roz):
  • Vom începe cu aripioara stângă. Un ochi de lanţ pe care îl vom prinde de corp cu un picioruş orb în al treilea ochi numărat de la baza urechii, urmat de un ochi de lanţ. În acelaşi ochi vom mai croşeta un picioruş mic. În ochiul următor vom croşeta un picioruş mare redus urmat de 7 picioruşe mari duble. Urmează două picioruşe mari duble croşetate în acelaşi ochi. Finalizăm rândul cu un ochi de lanţ. Ne întoarcem, dar atenţie, nu rotim lucrul, croşetăm invers 11 picioruşe mici. Acum putem tăia firul.
  • Pentru aripioara dreaptă numărăm 12 ochiuri de la urechea dreaptă. Croşetăm din firul de aţă un ochi de lanţ pe care îl vom prinde cu picioruş orb în acel al 12-lea ochi. Croşetăm trei ochiuri de lanţ şi un picioruş mare dublu în acest ochi. Acestea vor fi urmate de 7 picioruşe mari duble, 1 picioruş mare redus, 2 picioruşe mici-  în ultimul ochi, urmate de un ochi de lanţ şi întoarcerea cu 11 picioruşe mici croşetate invers. J 
 
 
 
  •     Nu uităm să ascundem din capetele firelor.
 
     Creasta (culoare folosită-  roz):
  • Rând 1- facem un ochi de lanţ, pe care îl prindem cu un picioruş orb în ochiul de la rădăcina urechii din dreapta. Continuăm cu alte trei ochiuri de lanţ, pentru a forma un picioruş mare dublu. Urmează trei picioruşe mari duble, făcute în ochiurile rămase dintre urechiuşe. Vom ajunge la rădăcina urechiuşei stângi.
  • Rând 2- la întoarcere croşetăm un ochi de lanţ şi 4 picioruşe mici;
  • Rând 3-  întoarcem şi croşetăm 3 ochiuri de lanţ, apoi luăm un jeteu, introducem croşeta într-un ochi din rândul croşetat anterior, luăm din nou un jeteu pe care îl scoatem prin ochi şi prin prima buclă formată de primul jeteu (acum vom avea pe croşetă 2 ochiuri), se ia un nou jeteu, se introduce croşeta în următorul ochi din rândul croşetat anterior, se ia un jeteu care se scoate prin ochi şi prin prima buclă formată de primul jeteu (acum vom avea pe croşetă 3 ochiuri. Se mai repetă o dată operaţiunea. Vom avea 4 ochiuri pe croşetă. Se ia un jeteu şi se trece prin cele 4 ochiuri. Am reuşit să unim 4 picioruşe mari. Mai croşetăm un ochi de lanţ. Şi gata… Tăiem firul şi prindem creasta.    
 
 
 
 
    Ochii (culoare folosită-  alb):
  • Formăm un inel din fir pe deget, pe care vom croşeta 3 ochiuride lanţ, ca prim picioruş mare dublu, urmat de alte 11 picioruşe mari duble. În total vor fi 12. Prindem ultimul picioruş, cu picioruş orb, de primul. Strângem firul de mijloc şi gata şi ochiul. La mijloc le coasem câte o mărgică sau aplicăm un ochişor lipicios.
 
 
 
 
    Ciocul (culoare folosită-  galben):
  • Începem cu un lanţ din 4 ochiuri. În primul dintre ele vom croşeta 3 picioruşe duble mari. Vom obţine un triunghi. Cam atât cu ciocul.
 
 
 
     Picioruşele (culoare folosită- galben):
  • La partea de jos dintre aripi ar trebui să aveţi 8 ochiuri. Dacă nu v-au rămas atâtea, nu e nici o problemă, vă adaptaţi situaţiei… J  Sărim primul ochi şi în al doilea prindem primul picioruş. Un ochi de lanţ prins cu picioruş orb. Urmează să croşetăm un lanţ din 3 ochiuri. Ne întoarcem pe ele şi vom croşeta 3 picioruşe oarbe (alunecate). Ultimul va fi în ochiul de pornire. Continuăm cu 3 ochiuri de lanţ şi revenire cu 3 picioruşe oarbe… Repetăm încă o dată. Pentru a trece la picioruşul următor (drept) croşetăm 5 picioruşe oarbe pe ochiurile corpului apoi repetăm operaţiunile.
 
 
 
  • Am terminat cu partea din faţă. Pentru spate repetăm modelul pentru corp. Unim parţile. Între părţi putem introduce poliester, să aibă şi ea ceva în burtică.
 
 
 
 
 
 
 
 
  •           Gata şi cu Bufniţelu… 
  •   
  •            Vă mai aşteptăm!!!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

 

 
 
 
 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu