A venit rândul să vă facem cunoştinţă cu Dino, balaurul nostru cu un cap J).
O jucărie ideală pentru cei mici, pe care o puteţi confecţiona folosind fire în culori cât mai vesele. Al nostru a ieşit verde. Asta a fost culoarea firului pe care l-am avut la îndemână, aşa că, în cea mai mare măsură, ei îi datorăm apariţia lui Dino.
Ia să vedem cam ce avem de făcut…
Corpul (culoare folosită- verde):
- Rândul 1- Începem cu un lănţişor format din 51 de ochiuri, numărul de ochiuri este condiţionat de mărimea cercului care va forma corpul lui Dino (noi am folosit un tub flexibil de polietilenă, cu secţiune circulară, lungime de 21 cm, căruia i-am lipit capetele cu bandă, dar, în magazinele de specialitate găsiţi cercuri de poliestiren de ce dimensiuni doriţi).
- Rândul 2- întoarcem în al 50-lea ochi şi croşetăm picioruşe mici în fiecare din ochiurile rândului anterior.
- Rândurile 3- 16- le începem cu câte un ochi de lanţ după care vom croşeta, ca şi în rândul precedent, picioruşe mici în fiecare din ochiurile rândului anterior.
Vom obţine un dreptunghi de 22,5cm/7,0cm.
- Noi am croşetat dreptunghiul pe lungime, dar foarte bine se poate croşeta şi pe lăţime.
- Înfăşurăm tubul în material, prinzând părţile pe exteriorul acestuia, cu picioruşe alunecate. Din loc în loc mai prindem şi câte un triunghi, aripioare dinozauriste.
Capul (culoare folosită- verde):
- Rândul 1- Începem cu un lănţişor format din 6 ochiuri.
Pentru a vă fi mai uşor, marcaţi sfârşiturile de rânduri!!!
- Rândul 2- câte două picioruşe mici în fiecare ochi din rândul anterior.
- Rândul 3- în primul ochi din rândul anterior croşetăm un picioruş mic urmat în ochiul următor de două picioruşe mici, repetăm, un picioruş mic, două picioruşe mici, …
- Rândul 4- în primul şi al doilea ochi din rândul anterior câte un picioruş mic, în al treilea ochi două picioruşe mici, repetăm, în următoarele două ochiuri din rândul anterior câte un picioruş mic, urmate de două picioruşe mici în următorul ochi,…
- Rândul 5- câte un picioruş mic în fiecare din primele cinci ochiuri ale rândului anterior, în al şaselea două picioruşe mici, repetăm, în următoarele cinci ochiuri din rândul anterior câte un picioruş mic, urmate de două picioruşe mici în următorul ochi,…
- Rândurile 6- 9 - câte un picioruş mic în fiecare ochi din rândurile anterioare.
- Rândul 10- câte un picioruş mic în fiecare din primele şase ochiuri ale rândului anterior, în al şaptelea două picioruşe mici, repetăm, în următoarele şase ochiuri din rândul anterior câte un picioruş mic, urmate de două picioruşe mici în următorul ochi,…
- Rândurile 11-12- câte un picioruş mic în fiecare ochi din rândurile anterioare.
- Rândul 13- câte un picioruş mic în fiecare din primele şase ochiuri ale rândului anterior, în următoarele două scădem (din două ochiuri rămâne unu), repetăm, câte un picioruş mic în fiecare din următoarele şase ochiuri ale rândului anterior, apoi scădem…
- Rândul 14- câte un picioruş mic în fiecare din primele cinci ochiuri ale rândului anterior, în următoarele două scădem (din două ochiuri rămâne unu), repetăm, câte un picioruş mic în fiecare din următoarele cinci ochiuri ale rândului anterior, apoi scădem…
- Rândul 15- în primul şi al doilea ochi din rândul anterior câte un picioruş mic, în al treilea ochi scădem, repetăm, câte un picioruş mic în fiecare din următoarele două ochiuri ale rândului anterior, apoi scădem…
- Rândul 16- în primul ochi din rândul anterior un picioruş mic, în al doilea ochi scădem, repetăm, un picioruş mic, apoi scădem…
Capul îl vom umple cu vatelină.
Botul (culoare folosită- verde deschis):
- Rândul 1- Începem cu un lănţişor format din 8 ochiuri.
- Rândul 2- întoarcem în ochiul al şaptelea şi croşetăm 7 picioruşe mici, continuăm roată, cu alte şapte picioruşe mici. În total rândul va avea 14 picioruşe mici.
Tot aşa, e bine să marcaţi acum sfârşitul rândului.
- Rândul 3- în primul ochi din rândul anterior croşetăm două picioruşe mici, urmate de câte un picioruş mic în fiecare din următoarele cinci ochiuri ale rândului anterior, croşetăm câte două picioruşe mici în următoarele două ochiuri, apoi iar câte un picioruş mic în fiecare din următoarele cinci ochiuri, două picioruşe mici în următorul ochi.
Ochii (culoare folosită- alb):
- Formăm un inel din fir pe deget, pe care vom croşeta 3 ochiuride lanţ, ca prim picioruş mare dublu, urmat de alte 11 picioruşe mari duble. În total vor fi 12. Prindem ultimul picioruş, cu picioruş orb, de primul. Strângem firul de mijloc şi gata şi ochiul. La mijloc le coasem câte o mărgică, aplicăm un ochişor lipicios sau folosim un truc din lumea celor care brodează, cu ajutorul unui ac cu aţă. Facem un nod firului de aţă, introducem acul în zona mijlocului ochiului, având grijă ca, în momentul în care tragem de fir, nodul să rămână pe dosul ochiului, răsucim aţa pe ac de mai multe ori, tragem încet de ac, astfel încât buclele să râmână pe firul de aţă, trecem acul în dosul ochiului ( identic am procedat pentru nări).
Sperăm să-l învingeţi pe balaur! J
- Cu tot dragul vom încerca să-i lămurim pe cei care întâmpină vreun obstacol în desluşirea schiţelor noastre sau a descrierilor făcute de către noi. Nu ezitaţi să ne puneţi întrebări… nu, nu… Totul trebuie să fie clar pentru toată lumea. Modelele prezentate până acum au fost uşoare, pentru ca şi cele/cei care sunt la început de drum să poată să se descurce.
Scrieţi-ne şi vă vom răspunde.
Pe curând…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu